Om oss

Lenuccia
Lenuccia

Jag som innehar stamnamnet SE*Leannain's heter Karin Lidvall. Bor i Umeå tillsammans med min man Jonas, ungdomarna Emma och Noah samt våra sibiriska katter som heter Miss Charmine, Marsali och Toto af Otto. Vi har även en liten bichon havanais som heter Wendy. 

Jag har alltid älskat katter och har haft huskatter under större delen av min uppväxt, när jag flyttade hemifrån skaffade jag direkt en egen huskatt, som bodde hos oss tills hon somnade in pga ålder.

När jag och min man bildade familj och vår son föddes med allergi och astma så tänkte jag att nu kommer vi aldrig att kunna skaffa katt igen.

Vågade knappt tro på att det skulle finnas en kattras som skulle fungera för oss allergiker och vilken lycka jag kände när det visade sig att Sibiriska katter fungerade för oss.

Vi började med att vara fodervärd till en underbar kattfröken från uppfödaren Susanne Vikström; SE*Alerias Lenuccia Almasovna. Hon fick en kull hos oss och övergick sedan i vår ägo och tanken var att hon skulle ha fler kullar hos oss men det som inte får hända hände och hon blev sjuk och trots flertalet besök hos veterinären och mängder av olika mediciner så blev hon allt sjukare och tillslut somnade hon in. Saknaden är stor.

Till vår stora glädje fick vi äran att köpa en ljuvlig kattfröken från uppfödaren Jennie Kjellsson Åberg; SE*Iskär's Miss Charmine. Hon flyttade in hos oss på alla hjärtansdag och rakt in i våra hjärtan.

Min dotter Emma har fått den stora äran att vara fodervärd till en härlig kattherre från uppfödarna Ewa och Arne Lahti; SE*Arwati's Toto af Otto, han flyttade in till oss och även han rakt in i våra och Miss Charmines hjärtan.

Våra katter är som ni förstår självklart älskade familjemedlemmar och det viktigaste för oss är att de mår bra. Alla kattungar som kommer att födas upp hos oss är uppfödda med massor med av kärlek, engagemang och är vana vid det som familjeliv innebär. De följer med oss på olika äventyr, från promenader, vandringar, cykelturer, båtturer och semester med husbilen.

~

-Stamnamnet SE*Leannain's-

SE*Leannain's är godkänt och inregistrerat hos FIFé/SVERAK

Namnet Leannain's kommer från det Gaeliska ordet Leannain och betyder Sweet-heart, älskling vilket våra katter är för oss, våra älsklingar.

~

För oss är det viktigt att katterna vi föder upp har god hälsa och är rastypiska Sibiriska katter med ett härligt temperament. Vi lägger stor fokus på socialisering och hantering. Målet med vår avel är friska, sunda och trevliga katter. Våra katter hälsotestas fortlöpande.

Jag är medlem i Sverak, samt vår lokala kattklubb Björkstakatten som är en väldigt aktiv klubb med många föreläsningar om katter.

Jag har gått Pawpedskursen G1 och kommer även att gå de efterföljande Pawpedskurserna.

Jag deltar på utställningar där man förutom att ställa ut sin katt träffar andra att prata katt med, ett sätt att få lära sig mer om katter och sibiriskakatter, få erfarenhetsutbyte med andra kattfrälsta.

Vi har bra nätverksgrupper med enorm kunskap om Sibiriskakatter.

Framför allt rekommenderar jag Sibiriskakatten.se för den som söker kunskap.

Jag är otroligt tacksam för att få ha fina mentorer med en enorm kunskap i min närhet.

Tack!❤️ Susanne Vikström, Ewa Lahti och Jennie Kjellsson Åberg. 

Skapa din hemsida gratis!